Gourmetrestaurant tager på plejehjem

Når de ældre på plejecentret ikke kan tage på restaurant, så må restauranten komme til dem.

Beboerne på Bovrup Plejecenter i Aabenraa fik tirsdag en frokost ud over det sædvanlige.

Der blev dækket op med sølvtallerkener, fine glas og flotte servietter, og maden blev leveret af gourmetrestauranten Knapp i Aabenraa.

Ideen blev til virkelighed efter, at de ansatte på plejecentret ønskede at give de ældre en ekstraordinær madoplevelse.

 - Men da beboerne ikke var i stand til at tage turen til restauranten, så kontaktede vi Per Dupont fra Restaurant Knapp, og han var med på ideen om, at restauranten skulle komme ud til plejecentret, siger Susanne Wrang fra Bovrup Plejecenter til TV SYD.

Restaurant Knapp havde lavet brunch tag-selv-bord i tre ryk. Det kolde ryk var blandt andet med røget laks, forskellige slags sild, tre slags pålæg, ostefad, frugtfad og meget andet.

- Da det er lidt ældre mennesker, så er der tre forskellige slags kød i det varme ryk. Braisseret lårtunge, braisserede svinekæber og mørbrad a la creme. Derudover forskellige tærter, saucer, kartofler og garniturer, forklarer køkkenchef Steen Handler til TV SYD.

Desserten bød blandt andet på kringler, moussekage, creme brulé og sønderjysk brødtorte.