Gratis briller til udsatte borgere i Aabenraa

Aflagte briller fra borgerne får nyt liv, når Skjold Optik måler udsatte borgeres syn og laver gratis briller til dem.

Onsdag tager Skjold Optik deres måleudstyr, værktøj og en stor bunke biller med til Den Blå Oase i Aabenraa. Værestedets brugere og andre udsatte borgere fra kommunen kan her få målt deres syn og sammen med optikeren finde briller, som klæder dem. Peter Skjold retter herefter brillerne til - og så får borgerne ellers brillerne gratis med.

- Vi får briller retur, og dem skulle vi gøre noget fornuftigt med. Blå Kors kom så og sagde til mig, at de havde noget fornuftigt, man kan gøre med brillerne. Sådan startede det og indtil videre har vi glædet 50-60 borgere, fortæller optiker Peter Skjold til TV SYD.

En af de borgere, der onsdag fik glæde af tilbuddet, var Margit Heide, der er frivillig bruger af Den Blå Oase.

- Jeg har brugt briller i en del år, og de briller er ikke gode mere. De trænger til at blive udskiftet. Det er bare dyrt i dag, hvis man skal have nogle ordentlige briller. Så det er et rigtig godt tilbud, siger Margit Heide.

Brillerne er blevet indsamlet blandt kunder af Skjold Optik i Odder, mens borgerne i Aabenraa har afleveret deres aflagte briller i forskellige dagligvarebutikker. Peter Skjold har tidligere givet samme tilbud til udsatte borgere i Aarhus.

Du kan her se Peter Skjold fortælle mere om tilbuddet til de udsatte borgere (Varighed: 00:58 min.).