TV der bevæger dig

Hanne skaber liv og kunst i rabatten mellem byer.

Torsdag blev et nyt kunstværk indviet. Nemlig "raRbat", som er landskabskunst langs vejen mellem Varnæs og Bovrup.

04:04

Kunstværket raRbat til tæt på 2.5 millioner kroner bliver i dag indviet. Kunstværket skal gøre turen mellem de to landsbyer Varnæs og Bovrup pænere - og binde byerne sammen. Video: John Melin, TV SYD

Kunstværket "raRbat" blev torsdag indviet langs vejen mellem Varnæs og Bovrup øst for Aabenraa. Statens Kunstfond har doneret 1,8 millioner kroner til kunstværket, og Aabenraa Kommune har bidraget med de resterende 600.000 kroner.

Selve kunstværket er skabt af landskabsarkitekt Hanne Bat Finke, og består af en blomstrende rabat, hvori der er placeret to grupper af lysende akrylskulpturer, som er inspireret af den vilde plante snerlen. 

Kunsten mellem Varnæs og Bovrup er støttet af Statens Kunstfond og skabt af landskabsarkitekt Hanne Bat Finke Foto: John Melin, TV SYD

- Mit værk er en kommentar til blomster og biers forsvinden fra landskabet.  De store, forenklede og kunstigt skabte snerleabstraktioner skal minde os om, at vi har brug for at få øje på de små forunderlige mirakler i hverdagen, som når 1.000 snerler vender sig i samme retning mod solen på én gang. Eller når de sirligt snor deres kronblade blade sammen og lukker sig for natten, forklarer Hanne Bat Finke.

Fakta om arbejdet:

-Processen med at få et kunstværk til Varnæs-Bovrup har stået på siden 2014 under ledelse af en styregruppe. Den bestod af kunstneren selv, to repræsentanter fra Aabenraa Kommunes Billedkunstråd, to repræsentanter for Varnæs-Bovrup Kunstudvalg samt medarbejdere fra Aabenraa Kommune.
-Der er holdt flere borgermøder om landskabskunstprojektet.
-Skulpturerne er produceret på et anerkendt akrylværksted i New York.
-Kunstværket skal ifølge skaberen give en levende forbindelse mellem de to byer.