TV der bevæger dig

Hells Angels supportere vækker sønderjysk bekymring

Socialdemokraten Jesper Petersen vil have justitsministeren til at forholde sig til en ny sønderjysk rockerborg. Borgerne skal kunne henvende sig trygt til politiet.

Det nye opholdssted er placeret i en ejendom mellem Aabenraa og Kruså. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Det nye opholdssted er placeret i en ejendom mellem Aabenraa og Kruså. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 2

I løbet af de seneste måneder har Hells Angels supportere fra Devils Choice etableret sig i en ejendom nær Holbøl mellem Aabenraa og Kruså, og det får nu det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen til at reagere.

- Man er jo ikke supportere til Hells Angels for ingenting, siger han til TV SYD.

Jesper Petersen har sendt flere spørgsmål til Justitsminister Søren Pape Poulsen, fordi han er bekymret over, at HA-supporterne, slår sig ned i den lille sønderjyske landsby.

- Det er ærgerligt for Holbøl, at de har fået Devils Choice til byen. Jeg vil derfor gerne have ministeren til at svare på, hvilke muligheder borgerne har for, at de anonymt kan gå til politiet, hvis de ser noget, der måske er kriminelt, fortæller Jesper Petersen.

Man er jo ikke supportere til Hells Angels for ingenting.

Jesper Petersen, folketingsmedlem, Socialdemokratiet

Devils Choice holder i forvejen til i Esbjerg, Rødding og ved Smidstrup nær Fredericia. Med etableringen af endnu en afdeling i Syd- og Søndejylland mener Jesper Petersen nu, at der er behov for, at justitsminister Søren Pape Poulsen besvarer en række konkrete spørgsmål.

Spørgsmål til ministeren

1. Vil ministeren redegøre for borgeres mulighed for anonymt at indgive anmeldelser eller klager over rockerborge og lignende forsamlingssteder?

 

2. Ministeren bedes redegøre for erfaringerne med gruppen Devils Choice og kriminalitet forbundet hermed?

 

3. Kan ministeren genkende billedet, der tegnes af kriminolog Christian Klement  i JydskeVestkysten d. 9. januar 2019 – at det gennemgående er personer med kriminelle aktiviteter i bagagen, der er en del af Devil’s choice?

 

4. Hvad er status på evalueringen af samlingsstedsforbudsloven?

 

Læs også Oversigt Her findes banderne i dit område

Rockerborgloven

Folketinget vedtog i 2017 en lov, der giver kommunerne mulighed for at udstede et forsamlingsforbud, hvis en gruppe anvender en ejendom på en måde, der skaber utryghed. 

Men indtil videre har der tilsyneladende ikke været meget aktivitet på adressen ved Holbøl. Derfor har Aabenraa Kommune også valgt at forholde sig afventende i sagen. 

På kortet kan du se, hvor der, i efteråret 2018, var registreret bander i Syd- og Sønderjylland

  Foto: Grafik: Jonatan Brødsgaard Shoshan