Her kommer retroens mekka

Den nordlige ende af Aabenraas gågade skal være et mekka for genbrug og antikviteter.

Butiksdøden har ramt den nordlige ende af gågaden i Aabenraa kaldet Nørreport, men nu vil nye kræfter gøre det til Syd- og Sønderjyllands mekka for antikviteter og genbrug.

- Vi håber, at det bliver som Porto Bello i London. Et sted, som ikke bare sælger ting inden for et bestemt tema, men et sted, som er en attraktion i sig selv, siger Claus Scheelke, der er med i den arbejdsgruppe, som står for projektet.

På Nørreport ligger i forvejen en af Skandinaviens største antikvitetsforretninger nemlig Aabenraa Antikvitetshandel. Her hilser man planerne om et retroens mekka velkommen.

- Ja, vi er bare glade for, at der sker noget. Vi har jo kunne følge butiksdøden, og lige over for vores forretning ligger blandt andet en meget forfalden bygning. Den bliver revet ned med de nye planer, og det glæder vi os til, siger Lasse Petersen fra Aabenraa Antikvitetshandel.

Kommunen bakker også op om projektet og har afsat 18 millioner kroner til byfornyelse af den nordlige ende af gågaden i budgettet for 2016.

Bliv klogere på planerne
Programmet Naboer tager i dag til Nørreport og ser nærmere på planerne for det nye retroens mekka. Se med i det halvtimes liveprogram kl. 15 på TV SYD+. Det genudsendes kl. 19.55 og 22.40.