Hjemløse i Aabenraa kan nu få en varm seng

De hjemløse i Aabenraa har nu mulighed for at få tag over hovedet. Blå Kors har nemlig allerede nu åbnet et nødherberg i Aabenraa.

Den mørke, våde og måske også kolde vinter presser sig på, og når temperaturen falder, bliver det sværere at være hjemløs. Hjemløse i Aabenraa kan nu få en varm seng, kaffe og morgenmad. Det kan de på værestedet Den Blå Oase. Blå Kors i Danmark har nemlig igen i år fået penge fra Socialministeriet til at åbne nødherberger for hjemløse

Hør hvad Ken Ossian drømmer om for fremtiden

– og det første, der er åbnet i år, er altså Den Blå Oase.

- Jeg har været så heldig at få det her enkeltværelse. Så det er her jeg bor, siger Ken Ossian, der er en af de hjemløse, der bruger nødherberget i Aabenraa.

Og han er taknemmelig for, at han kan få en varm seng at sove i.

- Det er rasende koldt. Man kan dårligt nok sove, fordi man fryser så meget. Det er bestemt, det bedste der er sket for mig i lang tid, at man ligesom har fundet et sted. Jeg troede virkelig, at jeg var fortab, fortæller han.

Ken Ossian er dog langt fra den eneste, der får glæde af nødherberget. I 2009 havde herberget 74 overnatninger, og siden er flere hjemløse kommet til, faktisk så mange at man sidste år havde hele 612 overnatninger i Aabenraa.

- Der har været en støt stigende tilgang. Og der er ikke noget, der tyder på, at det ikke bliver ved med at være støt stigende. Så jeg tænker, at der kommer en hel del mennesker, siger Hanne Kristensen, der er leder af værestedet.

Overnatninger på Den Blå Oase i Aabenraa: