Højvandet topper omkring 14.30

Onsdag morgen og formiddag slap de nordlige havnebyer langs den jyske østkyst for oversvømmelse. Onsdag eftermiddag topper højvandet i Aabenraa og Sønderborg.

DMI har onsdag formiddag opgraderet sit varsel om højvande fra kategori to til tre, hvorefter der i eftermiddag forventes en vandstand mellem 1,4 og 1,65 meter over normal vandstand.

Vandstanden vil ifølge DMI toppe fra klokken 14.30 og en time frem. Vandet vil stå højest i Aabenraa og Sønderborg.

- Vi venter nu på, at vandet bevæger sig sydover, og at der kommer mere fra Østersøen. Det vil komme omkring Lolland, op forbi Sydfyn og ind i Lillebælt, siger vagtchef ved DMI Klaus Larsen til Ritzau.

Stormen har blæst store mængder vand ind i Østersøen, og det begynder nu at strømme tilbage gennem de danske farvande. Det er det, der udløser den voldsomt stigende vandstand.

Mens vandet er på vej mod de sydlige byer langs østkysten, så kan de ånde lettet op i byerne ud til den nordlige del af Lillebælt.

- Vandet stod tidligt i morges helt op over kajkanten her i Juelsminde - men vandet nåede ikke ind i nogen bygninger, og vandstanden er nu faldet kraftig. Vi regner med, at faren er ovre for denne gang, siger havnefoged Kem Kaas fra Juelsminde Havn til TV SYD. 

Du kan følge DMIs vandstandsprognose her.