TV der bevæger dig

COVID-19

I dag beslutter Tyskland sig om åbne grænser

Der er dansk håb om, at tyske turister med gyldigt bevis på, at de har lejet sommerhus i Danmark, snart kan komme ind i landet.

Tysklands kansler, Angela Merkel, holder i dag møde med præsidenterne fra de 16 tyske delstater. Foto: Kay Nietfeld/AFP/Ritzau Scanpix

I dag onsdag kl. 12 mødes Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, i Berlin med præsidenterne for landets 16 delstater, og klokken 16 ventes Frau Merkel at offentliggøre indholdet af deres drøftelser: Om Tyskland gradvist vil åbne sin grænse til Danmark. Det kan få afgørende betydning for sommerens turisme i Danmark.   

Mandag skrev Flensborg Avis, at Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, er blevet enig med Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer, om at påbegynde en åbning af grænsen til Danmark fra den 15. maj, men de endelige forhandlinger begynder på mødet i Berlin kl. 12.

Læs også Tyskland åbner trinvis grænsen mod Danmark den 15. maj

Turister i sommerhusene

I Danmark har det radikale medlem af Folketinget, Nils Sjøberg, Kolding, stillet et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen (S) og bedt hende tage stilling til, at også Danmark åbner mere for grænsen til Tyskland.

Den radikale Nils Sjøberg  har bedt statsminister Mette Frederiksen tage stilling til, om grænsen til Tyskland kan åbne igen. Arkivfoto: Peter Elgaard.

Det ventes, at justitsminister Nick Hækkerup (S) svarer på spørgsmålet i morgen torsdag.

- Jeg håber, at de danske og tyske myndigheder sætter sig sammen og finder fælles retningslinier, siger Nils Sjøberg onsdag til Flensborg Avis.

- Tyskland og Danmark har fået inddæmmet coronavirussen i et omfang, så jeg finder det rimeligt, at grænserne åbnes mere imellem vore lande, måske også for tyske sommerhusgæster, hvis de kan fremvise et lejebevis, siger Nils Sjøberg.

Lige nu er det ikke muligt for udlændinge at rejse på sommerhusferie i Danmark.

Læs også Tysk grænseåbning giver sommerhusudlejere håb om, at Danmark følger trop

Mest sete på tvsyd.dk