TV der bevæger dig

Irsk chauffør forsøgte at skjule snydemagnet i sko

En 43-årig irsk lastbilchauffør kan se frem til en kæmpebøde, fordi han er blevet afsløret i manipulation af lastbilens kontrolapparat.

Chaufføren forsøgte at skjule magneten for politiet. Arkiv Foto: Claus Fisker/Scanpix

Der venter et samlet bødekrav på 120.000 kroner og formentlig en frakendelse af førerretten, når den irske chauffør skal i retten, fordi han gentagne gange har brugt en snydemagnet, der sætter kontrol af  køre/hviletid og hastighedsbegrænseren ud af spil.

Chaufføren blev standset den 6. september i Padborg i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af Tungvognscenter Syd. En afdeling under Sydøstjyllands Politi, der foretager kontrol af tunge køretøjer.

 

Han undskyldte sig med, at han skulle på toilettet, men inden han forlod lastbilen, blev der fundet en magnet, der var skjult i chaufførens højre sko.

Sydøstjyllands Politi

Den 43-årige var på vej fra Nordjylland til Holland og forsøgte i forbindelse med kontrollen at snyde politiet.

Han undskyldte sig med, at han skulle på toilettet, men inden han forlod lastbilen, blev der fundet en magnet, der var skjult i chaufførens højre sko.

Chaufføren erkendte efterfølgende, at han brug magneten en enkelt gang, men politiets efterforskning tyder altså på, at han gentagne gange har forsøgt at snyde med magneten.

 

Fakta

Ved brug af en magnet sættes lastbilens kontrolapparat ude af stand til at optegne chaufførens kørsel, ligesom hastighedsbegrænseren ikke længere er aktiv. Særligt sidstnævnte er yderst farligt og traditionelt set straffes det hårdt af domstolene.