TV der bevæger dig

Jakob og Lone sender kyllinger med posten

Et ægtepar fra Røllum har succes med deres gourmetkyllinger, som sendes helt til Århus og København.

Lone og Jakob Festersen med deres såkaldte gourmetkylling, der lever længere og har mere plads end normale kyllinger, og det er populært - selv hos kunder helt fra Århus og København. Foto: Privat

Lone og Jakob Festersen bor på en lille gård i Røllum ved Aabenraa, hvor de producerer såkaldte gourmetkyllinger. Kyllingerne lever længere og har mere plads end normale kyllinger, og det er populært - selv hos kunder helt fra Århus og København.

- Ja, vi har kunder fra Århus og København, som får sendt deres kyllinger med posten. Vi sender gerne afsted et par gange om måneden, og de vil have dem, selvom de skal betale ekstra for portoen, siger Jakob Festersen.

Gourmetkyllingerne bliver produceret på andet år. Jakob og Lone Festersen havde regnet med at sælge et par tusind kyllinger om året, men sådan gik det ikke.

-  Nej, vi sælger 15.000 om året. Det har været helt overvældende. Det havde vi ikke regnet med, lyder det fra Jakob Festersen.  

Gourmetkyllingerne vejer i gennemsnit 2100 gram mod de normale kyllinger på 1350 gram. Kyllingerne bliver primært solgt i ægteparrets gårdbutik og her giver kunderne gerne 109 kroner for en hel gourmetkylling.

Besøg Lone og Jakob på deres gård
Vært Christina Hoffmann tager i dag på besøg hos Lone og Jakob Festersen på deres gård i Røllum ved Aabenraa. Du kan se med, når programmet sendes direkte på TV SYD+ kl. 15 eller se genudsendelserne kl. 19.55 eller 22.40.