Janainas hjem blev ædt op af flammerne

En glemt adventskrans startede en brand, som totalt ødelagde Janaina Soares Petersen, hendes kæreste og deres 2-årige søns hjem.

Janaina Soares Petersens hjem blev lagt i ruiner af en brand mandag morgen i Aabenraa.

Søndag over middag forlod hun lejligheden sammen med sin lille familie. 

- Vi var klar til at gå, og min kæreste sagde, at han havde husket at slukke alle lysene, for det plejer vi altid at gøre, men det havde han så åbenbart ikke gjort alligevel, siger Janaina til TV SYD.

Det skulle nemlig vise sig, at en adventskrans stadig stod tændt, da familien forlod hjemmet. Janaina hendes, kæreste og deres 2-årige søvn overnattede hos noget familie, heldigvis.

- Hvad nu hvis vi havde været her? Hvad nu hvis vi havde glemt det lys, mens vi lå og sov? Så havde jeg mistet min søn, min familie, mere end jeg overhovedet kan erstatte, siger hun, mens tårerne begynder at trille.

Janaina er studerende og hendes kæreste er på kontanthjælp. Den stramme økonomi betyder, at parret ikke har nogen forsikringer.

- Det er så dumt. Det skulle vi have gjort, så snart vi flyttede ind. Men vi har haft problemer med økonomien et par gange, og har ikke syntes, at vi havde råd til det, siger hun.

Branden har sat sine tydelige spor i lejligheden og skaber skår i julefreden. 

- Julen er ødelagt, fuldstændig, siger Janaina Soares Petersen. 

Branden gik værst ud over det unge pars lejlighed, men flammerne kunne have ødelagt flere hjem, hvis ikke der var blevet grebet ind. Herunder kan du læse om Tony, der opdagede branden og påbegyndte evakueringen.