TV der bevæger dig

Ka’ do æ sproch? - Slesvigsk Parti slår et slag for sønderjysk

Slesvigsk Parti er klar sproglektioner, som skal sætte fokus på ”æ sproch” - altså sønderjysk.

Sproglektionerne udgives i form af 16 forskellige postkort – et postkort for hver sproglektion, som i første omgang offentliggøres elektronisk.

Sproglektionerne udgives i form af 16 forskellige postkort – et postkort for hver sproglektion, som i første omgang offentliggøres elektronisk. Men med forårets indtog vil man kunne få postkortene udleveret, når man møder Slesvigsk Partis politikere til arrangementer i det sønderjyske. Postkortene er trykt i et oplag på samlet 40.000 styk.

- Dialekten sønderjysk med alle dens nuancer og variationer er et ægte særpræg for vores landsdel Sønderjylland. Modsat mange andre danske dialekter har sønderjysk holdt sig og bliver fortsat brugt flittigt – ikke mindst inden for Slesvigsk Partis egne rækker, siger Carsten Leth Schmidt, formand for Slesvigsk Parti, der udspringer af det tyske mindretal og selv kalder sig Sønderjyllands eneste regionale parti. 

Vi er godt klar over, at ’æ sproch’ i sig selv er så mangfoldig, at der ikke nødvendigvis er enighed om ordene og deres stavemåde… Alle er velkomne til at kommentere og give deres mening til kende på Slesvigsk Partis facebookside. Her vil alle sproglektioner blive offentliggjort i de kommende uger, lyder opfordringen fra Slesvigsk Parti.

 

 

 

 

Mere kultur