TV der bevæger dig

Kæmpe kontrast: Her kørte fotovognen forgæves og her klippede de løs

Blitzen gik ikke en eneste gang, da mere end 900 bilister kørte forbi en fotovogn i Padborg. Helt anderledes så det ud i Mølby.

I Padborg kørte mere end 900 bilister forbi en fotovogn, uden der blev uddelt én eneste bøde. I Mølby blev det til 50 forseelser.

Selvom Padborg ofte lægger bane til vilde racerløb, ser det ud til, at bilisterne holder sig i skindet uden for racerbanen. Det gælder i hvert fald for de mere end 900 bilister, der tirsdag kørte forbi en af politiets ATK-vogne, da den gjorde holdt ved en skole i byen. Der lød nemlig ikke et eneste klik fra udstyret i fotovognen, og ikke en eneste bøde blev skrevet. Den tomme bødeblok generer dog ikke Syd- og Sønderjyllands politi det mindste. De glædes over den fornuftige kørsel.

Læs også Politiet takker bilister: Fotovogn måtte tomhændet hjem

- En glad AKT-operatør takker for den pæne kørsel, og fordi I passer godt på skolebørnene og skolepatruljerne, skriver de på Twitter. 

Så pænt så det ikke ud i den lille landsby Mølby i Haderslev kommune. Her var speederfødderne generelt lidt tungere. Fotovognens besøg tirsdag endte ud i hele 50 hastighedssager. Der blev uddelt 19 klip, og en enkelt bilist fik en betinget frakendelse af kørekortet. Selvom det er en byzone, blev den højeste hastighed målt til 86 kilometer i timen. 

Ifølge politiet er det altså ikke uden grund, at borgerne i Mølby bekymrer sig om hastigheden i byen. 

Læs også Grus i pengemaskinen: Fotovogne står på ulykkesveje