Kæmpebøde til Kohberg: Vi er kede af det

Kohberg har modtaget en bøde på 120.000 kroner af Fødevarestyrelsen på grund af et for højt indhold af sulfit i æblefyld til wienerbrød.

Kohberg fra Bolderslev har den 4. marts fået en bøde på 120.000 kroner af Fødevarestyrelsen for ikke at have overholdt reglerne for mærkning af fødevarer, tilbagetrækning, underretning af Fødevarestyrelsen og egenkontrol.

Helt konkret er det æblefyld til wienerbrød, som har et højere indhold af sulfit, end det tilladte, der har skaffet bøden til Kohberg. Sulfit kan skabe store gener for allergikere, og derfor går Kohberg nu ud og undskylder.

- Det er en rigtig kedelig sag, som vi er rigtigt kede af. Og vi tager naturligvis Fødevarestyrelsens afgørelse til efterretning og betaler bøden, ligesom vi med det samme har indskærpet og præciseret vores procedurer, så vi ikke begår samme fejl igen, skulle en lignende situation opstå, siger administrerende direktør Erik Barsøe Bohsen i en pressemeddelelse.

Ifølge fødevarekoncernen har de brugt det pågældende æblefyld i mere end otte år, og ved en fejl er virksomheden ikke blevet informeret om en ændring i råvarespecifikationen. Kohberg underretter heller ikke Fødevarestyrelsen.

Kohberg understreger, at wienerbrødet ikke er solgt til detailkunder og derfor ikke har været at finde i kølediskene.

Indskærper procedurer

Kohberg har indskærpet overfor organisationen, at en vare straks skal spærres, hvis der opstår tvivl om en ingrediens. Fødevarestyrelsen vil blive både informeret og konsulteret, præcis ligesom reglerne foreskriver.

- Vi har normalt en meget tæt dialog med Fødevarestyrelsen, og vi har slet ingen grund til ikke at involvere dem. Vi erkender, at vi kunne have gjort det bedre, og det vil vi gøre i fremtiden, siger administrerende direktør Erik Barsøe Bohsen i en pressemeddelelse.