Karlsson flirter med tysker

Hanstorken Karlsson har siden 2011 været et fast, kært symbol på storkenes tilstedeværelse i Smedager og hele Sønderjylland. Nu tyder alt på, at han forlader landsbyen til fordel for en mage syd for grænsen.

Den overvintrende hanstork har tidligere vist tegn på uro i kroppen og været på ugelange udflugter, men hidtil er han altid kommet tilbage. Det sker dog næppe denne gang, fortæller Jess Frederiksen på Storkene.dk

Karlsson har nemlig fundet sig en mage på forbundsrepublikkens allernordligste storkerede i Schafflund/Skovlund, der ligger umiddelbart syd for grænsen.

- Her har han i alle tilfælde parret sig med en hunstork, der sidste år også var på selvsamme rede og ynglede med en anden hanstork. Og det er næppe noget hanstorken bifalder, når han om få dage viser sig i Schafflund/Skovlund, siger storkeeksperten Jörg Heyna til Storkene.dk

Han mener helt klart, at der vil blive kamp om reden og hunstorken, og det er langt fra sikkert, at den skånske stork klarer den kamp.

Dermed kan storkeelskerne i Sønderjylland stadig håbe, at Karlsson drage tilbage til Smedager for at vente på hans rigtige mage, som han har ynglet med siden 2012. Hun ankommer først i april efter den lange rejse fra Afrika.

Se mere om Karlsson på Storkene.dk