TV der bevæger dig

Kraftig torden med lyn har givet flere brande i nat

Kraftige regn- og tordenbyger har natten til tirsdag ramt især den østlige del af Sønderjylland. Politiet melder om flere brande, som man tror skyldes lynnedslag.

Syd- og Sønderjyllands Politi skal nu have undersøgt de forskellige brande nærmere for at få fastslået, om de alle skyldes lynnedslag - her det et foto fra branden i Bolderslev. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

Billedet er fra et tidligere tordenvejr over Guderup på Als. Benthe Bremer Sørensen.

1 af 2

DMI udsendte i nat ved 02-tiden et varsel om regn- og torden med lyn, som i natte- og morgentimerne bevæger sig op over det østlige Jylland og det vestlige Fyn.

Her ses lynenes natlige færd tydeligt. Foto: DMI

Syd- og Sønderjyllands Politi melder tirsdag morgen om en stribe brande, hvor det efter al sandsynlighed er lynnedslag, der er er årsagen.

- Vi har meldinger om brande i bl.a. Augustenborg, Egernsund, Haderslev og Aabenraa-området. I Augustenborg slog lynet ned i et træ, der brød i brand og flammer fra træet bredte sig til fire parkerede biler, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.  

I Bolderslev blev et hus voldsomt raseret af en brand, som der blev slået alarm om klokken 01.33. Der befandt sig syv personer i huset, som alle slap ud i tide.

Syd- og Sønderjyllands Politi skal nu have undersøgt de forskellige brande næmere for at få fastslået, om de alle skyldes lynnedslag.

Læs også Så kom der regn - nogle steder

Tyveri- og brandalarmer er også i stort omfang gået i gang under tordenvejret uden, at der har været nogen grund til det.

DMI har ved 06-tiden udsendt et nyt varsel om kraftig regn og torden, der gælder frem til middag for bl.a. trekantområdet, mens det skulle være slut med torden længere sydpå.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk