TV der bevæger dig

Kulurministeren på sønderjysk visit

Kulturminister Marianne Jelved er mandag på visit i Sønderjylland, hvor hun besøger læse- og skrive projekter i både Aabenraa og Blans.

I sommer lod Biblioteket Sønderborg litteraturen strømme ud til medarbejderne på en række store virksomheder i kommunen, ud i venteværelserne hos lægehusene og ud til lytterne på den lokale station Radio Als.

Seks lydbøger er blevet frikøbt og har ligget til gratis download på både Biblioteket Sønderborgs og Radio Als hjemmeside. Syv virksomheder, herunder Danish Crown i Blans, Danfoss, Linak og Siemens har været med i projekterne. Medarbejdere har haft mulighed for at få gratis lydbøger, læse anmeldelser i personalebladene og på intranettet.

I Aabenraa Kommune har unge været med på skrive-værksteder, hvor de unge skriver en novelle. Dele af novellen er trykt på en udtjent bil, og resten formidles inde i bilen.

Marianne Jelved besøger både de unge i Aabenraa og Danish Crown i Blans for at høre, hvad deltagerne her har haft af oplevelser med læse- og skrive projekterne.

Mere kultur