Læger savner læger

Lægemanglen går også ud over de praktiserende læger, der bliver tilbage, når kolleger stopper.

Der er stor mangel på praktiserende læger i Region Syddanmark. Det går, som TV SYD har fortalt de seneste dage, ud over patienterne.

Men også de praktiserende læger lider under lægemanglen. Lægerne er bekymret over situationen, for de er nemlig nødt til at arbejde hurtigere, for at nå alle patienterne.

Jeg kan ikke forstå, hvorfor det er så svært at få en ny læge hertil.

I Region Syddanmark mangler der praktiserende læger over hele landsdelen. Et af de steder er i Felsted, hvor Bent Gyldenhof og Merete Loff er nødt til at løbe stærkt.

- Vi arbejder mere og længere efter vores kollega er gået på pension. Det er ikke som sådan langtidsholdbart, men det går lige nu, fortæller praktiserende læge ved Lægehuset Felsted, Bent Gyldenhof, til TV SYD.

Feldsted ligger langt fra de store danske byer. Det afskrækker muligvis de yngre læger. Men det undrer de sig over i lægehuset.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor det er så svært at få en ny læge hertil. Vi har et rigtig godt lægehus, nogle gode kolleger og en rigtig hyggelig og god by. Men de unge vil gerne være i de store byer, fortæller Bent Gyldenhof.