Landmænd i oprør mod egen organisation

200 landmænd fra Landbo Syd - samlet til protestmøde i Aabenraa - blev enige om at arbejde for et ekstraordinært delegeretmøde for at ændre deres organisations politik.

- Der er blevet for langt fra Axelborg og ud til de menige bønder, siger formanden for landets 10.-største landboforening, Mogens Dall, Landbo Syd. Derfor blev vi enige om at forsøge at påvirke den nye organisation, Landbrug- og Fødevarer (tidl. Dansk Landbrug).

Mødes med Venstre-politikere

Tirsdag middag mødes Mogens Dall med Venstre folketingsgruppe - og til aften deltager han i protestmødet i Kolding, hvor de håber på at få et møde på timinutter med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Der skal samles 70 delegerede bag kravet om et ekstraordinært delegeretmøde. Det er 15 pct. af de delegerede.

Og det regner Mogens Dall ikke med vil blive noget problem.

Ikke korslagte arme

Der var 200 deltagere til møde hos Landbo Syd i Aabenraa. Flere talte om at melde sig ud af Landbrug- og Fødevarer.

- Men jeg mener ikke, at det nytter noget at sætte sig med korslagte arme, siger Mogens Dall til TV SYD. Det kommer der ikke noget godt ud af - hverken i ægteskabet eller i en organisation. Hvis man vil påvirke helheden må man være en del af helheden.

Mødet i Aabenraa var indkaldt af en gruppe unge, driftige landmænd, der tror på fremtiden, som Mogens Dall beskriver det.

Han er glad for opbakningen til at arbejde for et ekstraordinært delegeretmøde.

Landbo Syd vil også forsøge at påvirke fire-fem andre landbo-foreninger for at skaffe de 70 stemmer, der skal bruges til at få indkaldt et delegeretmøde.