Landmanden Ingrid: - Åbent Landbrug er så livsbekræftende

Årets Åbent Landbrug bliver afholdt med besøg i små grupper og virtuelt grundet coronasituationen, men for Ingrid van den Hengel er det en livsbekræftende oplevelse.

På gården Lendemark ved Bylderup gumler Ingrid van den Hengels køer sig gennem deres foder. Staldporten står åben, traktorer og vogn holder pænt fremme, og havebordet er dækket op til gæster.

Ingrid van den Hengel får søndag besøg af tre familier, der alle har tilmeldt sig årets Åbent Landbrug, som i år bliver afholdt med besøg af små grupper. Den måde tiltaler landmanden.

- Det er så livsbekræftende, at jeg kan åbne mit landbrug og få besøg af små børn og deres familier, som er nysgerrige på, hvad jeg arbejder med til hverdag, siger Ingrid van den Hengel.

Mere tid til gæsterne

Landbruget nær Bylderup har tre gange tidligere slået stalddørene op til det årlige arrangement. Der har Ingrid van den Hengel haft mellem 500 og 1.000 gæster på besøg, men det giver ikke den samme nære oplevelse.

- I år er det en dejlig måde, vi kan afholde dagen på. Der er mere tid til, at jeg kan få snakket med mine gæster. Jeg kan fysisk vise og forklare, når de stiller spørgsmål om eksempelvis mine køer eller afgrøder. Der er ingen spørgsmål, som er dumme, siger Ingrid van den Hengel.

Hun kan også give gæsterne en mere intim og unik oplevelse, når hun kun skal koncentrere sig om netop dem.

- En af mine små gæster, en lille dreng, ville prøve at sidde i den store traktor. Han fik en lille køretur og blev meget glad. Efterfølgende kunne bedstemoderen også tænke sig at prøve, så hun fik også en tur, siger Ingrid van den Hengel smilende.

Små rundvisninger

Selvom coronasituationen satte en stopper for de store forsamlinger i kostalden, så har det alligevel givet landmanden nær Bylderup noget positivt med sig.

- Personligt synes jeg, det har været meget sjovere med små VIP-besøg, hvor vi alle får noget med fra dagen, siger Ingrid van den Hengel.

Hun overvejer nu, om hun selv skal åbne for små rundvisninger på sin gård, så hun kan glæde sig selv og nysgerrige børn, forældre og bedsteforældre.