Landsby var truet – nu har borgere vendt den negative spiral

For fire år siden stod Rens på afgrundens rand. Men indbyggerne nægtede at give op, selvom mange af byens vigtigste samlingspunkter lukkede.

Fremtiden så dyster ud for landsbyen Rens i 2012. For i byen tæt på den dansk-tyske grænse lukkede to børnehaver og byens efterskole. Købmanden kunne heller ikke få det til at løbe rundt.

Det er sket for mange småbyer. Men indbyggerne i Rens nægtede at give op. Nu er udviklingen vendt.

quote

Det er en fantastisk dejlig by at bo i. Vi har et godt sammenhold og foreningsliv. Alle kender hinanden – så det er rigtig dejligt.

Anette Andresen Petersen, tilflytter og næstformand i ringriderforeningen i Rens

- Det er fedt at bo her. For vi værner om hinanden, vi hjælper hinanden og vi holder fast i de traditioner, vi har. Vi gør meget for børn og for at tiltrække nye til byen med for eksempel fastelavns- og halloweenfest, siger næstformand i Rens Egnsråd, Mai-Britt Christensen, til TV SYD.

Den lille by har sat fokus på naturen, sammenholdet og det gode naboskab. Byen byder blandt meget andet på multihal med gokartbane, rhododendronhave, naturlegeplads, fiskesø og ringriderforening. 

I Rens har de vendt udviklingen ved at sætte fokus på naturen, sammenholdet og naboskabet.
I Rens har de vendt udviklingen ved at sætte fokus på naturen, sammenholdet og naboskabet.

- Det er en fantastisk dejlig by at bo i. Vi har et godt sammenhold og foreningsliv. Alle kender hinanden – så det er rigtig dejligt, forklarer tilflytter og næstformand i ringriderforeningen, Anette Andresen Petersen.

Den negative udvikling i befolkningstallet er også. Siden 2014 er fire nye borgere flyttet til byen. Det lyder ikke af meget. Men det er en stor andel, når det samlede antal borgere nu er oppe på 280. Og læg så til, at man kan få et fint parcelhus til under en halv million.