Lastbilchauffør tog flugten i bakgear på motorvejen

En tyrkisk lastbilchauffør skabte kaos på den Sønderjyske Motorvej, da han forsøgte at undgå en politirazzia ved at bakke væk i nødsporet.

En tyrkisk lastbilchauffør var årsag til stor opstandelse og kaos, da Tungvognscenter Syd gennemførte en razzia ved rasteplads Oksekær ved Padborg. Razziaen fandt sted tirsdag. Det fortæller Sydøstjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Chaufføren havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet, og valgte at køre ind i nødsporet, da han så den opsatte skiltevogn som varslede kontrollen. Han begyndte herefter at bakke mod færdselsretningen, hvilket fik adskillige borgere til at ringe til politiet.

En motorcykelbetjent blev sendt ud efter lastbilen, som nåede at bakke over en kilometer inden han blev stoppet og derefter  eskorteret til kontrolpladsen.

Det viste sig, at chaufføren havde indtil flere gode grunde til ikke at ville tale med politiet. Ved en undersøgelse af lastbilen fandt Tungvognscenter Syd en magnet monteret på lastbilen, således at både kontrolapparat og hastighedsbegrænser var sat ud af drift.

Chaufføren, som var selvstændig vognmand, måtte betale 61.000 kr. i sikkerhedsstillelse for overtrædelse af færdselsloven, køre- og hviletidsbestemmelserne og godsloven, inden han dagen efter kunne køre fra stedet igen.

Sagen skal endeligt afgøres af retten i Sønderborg, hvor chaufføren formentligt kan se frem til en længere frakendelse. af retten til at køre lastbil. En sådan frakendelse vil kun have virkning i Danmark.