TV der bevæger dig

Lastbilerne ruller ind i Danmark som aldrig før

Sidste år trillede 5.555 lastbiler hvert døgn i 2016 ind over de danske grænser. Dermed er lastbiltrafikken vokset med næsten 550 lastbiler i døgnet siden 2007 og er tilbage på niveauet før finanskrisen.

5.555 lastbiler trillede hvert døgn i 2016 over de danske grænser - som her ved Frøslev.

I fjerde kvartal 2016 kørte der dagligt 5.574 lastbiler ind over Øresundsbroen, Scandlines’ og HH Ferries’ ruter samt grænsen i Sønderjylland. Det er 3,6 procent mere end i samme kvartal 2015. Lastbiltrafikken i fjerde kvartal 2016 fortsatte dermed tendensen for hele 2016 og lægger sig på et rekordhøjt niveau.

Læs også Flere lastbiler ruller ind i Danmark

- Vi kan kun glæde os over, at der er fart på branchen netop nu, og at det gælder både for danske og europæiske transport- og logistikvirksomheder. Antallet af lastbiler, der kører over grænsen, giver en klar måling af, hvordan Danmarks eksport og import af varer har det. Den travlhed, vi ser på vejene netop nu, er et tegn på, at der er gang i transporterne ind i landet, og at Danmark bruges som en vigtig indgang til de nordiske markeder, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, vejgodstransportens brancheorganisation i en pressemeddelelse.

Væksten i den internationale lastbiltrafik til Danmark er en god indikator for den økonomiske udvikling.

ITD har siden 2002 foretaget grænsetællinger af vejgodstransporter.

Tællingen viser også, at væksten i markedsandele for de østeuropæisk indregistrerede lastbiler er gået i stå hen over 2016. Markedsandelen for lastbiler fra Østeuropa ligger dog fortsat højt og lå i hele 2016 fortsat cirka fem procent over niveauet i 2015. Danske lastbilers markedsandel var 19 procent i fjerde kvartal 2016, det vil sige to procent højere end i samme kvartal 2015, og for hele 2016 var markedsandelen den samme som året før