TV der bevæger dig

Lave asylansøgertal stopper ikke grænsekontrollen

Der kommer langt færre asylansøgere til Danmark, end myndighederne forventer. I 2016 har 5000 flygtninge indtil nu søgt asyl. Torsdag kom der kun en enkelt.

Der har nu været midlertidig grænsekontrol i næsten ni måneder.

Der har nu været midlertidig grænsekontrol i næsten ni måneder. Foto: Pia Thordsen

1 af 2

 

Debatten for eller imod den midlertidige grænsekontrol, der nu har eksisteret siden 4. januar 2016, den fortsætter og med de seneste tal fra Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet, bliver der nu igen sat spørgsmålstegn ved grænsekontrollen.

Aabenraas borgmester Thomas Andresen er en af de politikere, der ikke er begejstret for grænsekontrollen, fordi den ikke er god for det grænseoverskridende samarbejde.  Men han vil dog ikke gå så langt som til at sige, at den skal fjernes, når nu asyltallene er lavere end forventet.

 

Læs også Grænsekontrol eller fælles europæiske løsninger?

 

De seneste seks uger har antallet af asylansøgere været under 100 om ugen, selvom myndighederne tidligere har regnet med, at der i hele 2016 kommer omkring 25.000 asylansøgere til landet.

Flygtninge går her på den sønderjyske motorvej i september 2015. Foto: TV2

 

TV SYD sender søndag aften live fra grænsen, hvor vi har Aabenraas borgmester Thomas Andresen med og i vores studie i Kolding er TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen klar klokken 19.30.

02:19

Grænsekontrol er Christiansborg-politik classic siger politisk kommentator.

Luk video

 

7. september er det i øvrigt præcis et år siden, at vi så billederne af de mange flygtninge, der gik på de danske motorveje.

 

Her er asyltallene for den sidste uge. Foto: Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet

 

 

Her er asyltallene for hver enkelt uge i 2016. Foto: Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet

 

Mest sete på tvsyd.dk