Lina får pris for at passe på skolekammeraterne

Uanset vejr og vind møder Lina morgen efter morgen i skolen længe før de andre kammerater for at få dem sikkert over vejen. Nu får hun og hendes skolepatruljevenner en pris i en fotokonkurrence.

quote

Der er jo mange, som deltog i konkurrencen, så det gør mig ret glad, at vi vandt.

Lina Poulsen, skolepatruljemedlem, Deutsche Schule Padborg 

Klokken 07.00 – et godt stykke tid før de andre elever møder ind, står skolepatruljen klar udenfor den tyske skole i Padborg. Med refleksvest og neonfarvet slikkepind guider Lina Poulsen fra 6. klasse på Deutsche Schule i Padborg skolekammeraterne sikkert over vejen.

- Nogle gange er der sne, og det er koldt, men det skal man vænne sig til, hvis man vil være i skolepatruljen, siger Lina Poulsen. Sammen med 19 andre elever fra skolen er hun del af skolepatruljen, som netop har vundet en fotokonkurrence lavet af Rådet for Sikker Trafik. 

Vinderbilledet fra Deutsche Schule i Padborgs skolepatrulje - de har vundet Rådet for Sikker Trafiks fotokonkurrence - pris 5000 kroner til klassekassen.
Vinderbilledet fra Deutsche Schule i Padborgs skolepatrulje - de har vundet Rådet for Sikker Trafiks fotokonkurrence - pris 5000 kroner til klassekassen.
Foto: Deutsche Schule Padborg

Vinderprisen på 5000 kroner til klassekassen gør Lina Poulsen stolt: 

- Der er jo mange, som deltog i konkurrencen, så det gør mig ret glad, at vi vandt, fortæller hun smilende fra den vante plads ved fodgængerovergangen udenfor skolen.

Færdselskontaktlæreren på skolen i Padborg, Anne-Bente Bergsvik, deler de unges glæde over opmærksomheden på skolepatruljens arbejde.

- Der er utrolig mange biler, som kører vældigt hurtigt her i Nørregade foran skolen, så det er godt med en skolepatrulje, som gør opmærksom på, at her er en skole, og her skal man altså sænke farten, forklarer Anne-Bente Bergsvik.

52 skolepatruljer fra hele landet har deltaget i konkurrencen, og i hver region er to skoler blevet kåret som vindere. I Region Syddanmark er det Vestre Skole på Fyn og Deutsche Schule Pattburg. I Region Midtjylland vandt Horsens Byskole prisen.