TV der bevæger dig

Lokal producent har vind i sejlene

I mange år kæmpede Elvstrøm Sails i Aabenraa med underskud, men nu forventer virksomheden et historisk godt resultat.

Elvstrøm Sails i Aabenraa er i vækst - blandt andet pga. specielt producerede membransejl, som bruges til både tur- og kapsejlads. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Elvstrøm Sails i Aabenraa vendte for nogle år siden røde tal til sorte på bundlinjen. Siden er det gået den rigtige vej - og i år tegner det til at blive det bedste regnskab i virksomhedens mere end 60-årige historie. Dette års resultat ser ud til at blive 25 procent bedre end sidste år - og dermed historisk godt.

- Som medarbejder er det spændende at være ombord i en virksomhed, der vækster og udvikler sig positivt. At vi nu forventer at kunne præsentere et resultat, der igen slår rekorden, gør det hele sjovere og mere motiverende, lyder det fra Lise-Lotte Møhring Larsen, der er marketing manager hos Elvstrøm Sails.

En af grundene til, at virksomheden har fået vind i sejlene er de specielt producerede membransejl ved navn EPEX, som bruges til både tur- og kapsejlads. Sejlene står for en stor del af virksomhedens omsætning, og Elvstrøm Sails har i det forgangne år udbygget forhandlernettet af sejlene rundt om i Europa.

Som medarbejder er det spændende at være ombord i en virksomhed, der vækster og udvikler sig positivt.

Lise-Lotte Møhring Larsen, marketing manager, Elvstrøm Sails

- En stor del af vores positive udvikling kommer fra et vedholdende fokus på at optimere i alle kroge af virksomheden og løbende tilpasse kapaciteten til efterspørgslen, som i sagens natur er sæsonbestemt. Men også gennem vækst i vores omsætning, som i forhold til de senere år er væsentligt højere. Generelt har vi gennem de sidste år arbejdet målrettet på at udvide vores forhandlernet i Europa - og ligeledes arbejdet indgående med vores værftskunder, lyder det fra marketing manager Lise-Lotte Møhring Larsen.

20 procent af Elvstrøm Sails salg er i Danmark, mens 80 procent sælges i Europa med Tyskland som det største marked. En forhandler i USA er netop kommet på plads - så nu håber virksomheden at indtage det amerikanske marked i nærmeste fremtid.

Se på Med på Job - Elvstrøm Sails herunder - eller se med på TV SYD+ klokken 19.55 og 22.40. 

27:58

Elvstrøm Sails i Aabenraa er en af de ældste sejlmagervirksomheder i verden.

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk