TV der bevæger dig

Mælkeprisen falder og falder: EU må gribe ind

Mælkeproducenter skranter, fordi prisen på mælk falder og falder. Og de frygter, at bunden ikke er nået endnu. Problemet er så stort, at EU må gribe ind.

02:10

Ole Hollænder, Tinglev: Vi ved ikke, om bunden er nået.

Kjartan Poulsen, Varde: EU må regulere udbud efter efterspørgsel.

Ole Hollænder: Vi må udskyde planlagte investeringer.

1 af 4

Ole Hollænder er mælkeproducent i Tinglev. TV SYD har besøgt ham i dag.

- Konsekvensen er, at de investeringer, som vi egentlig havde planlagt for at forbedre nogle ting, dem bliver vi nødt til at skubbe med. Som det er i øjeblikket gælder det kun om at holde skruen i vandet, hvis man kan sige det sådan, siger han til TV SYD.

- Det, som gør det ekstra problematisk, er, at vi ikke rigtig kan se, hvor bunden er. Vi ved ikke, hvad der sker i næste uge.

Sidste år i april kunne mælkeproducenterne indkassere 3,14 kr. pr. kg mælk. I juni i år fik de kun 2,27 kr. Den laveste pris siden 2009.

Kjartan Poulsen, formand for Danske Mælkeproducenter, Varde, opfordrer til, at EU-politikerne må gribe ind.

- Vi skal have tilpasset udbud og efterspørgsel. Udbuddet er det, vi producerer hver dag, og det må vi tilpasse til efterspørgslen. Det kommer jo til at ske. På den hårde måde eller på den intelligente måde: På den hårde måde er der nogen, der går konkurs, så falder produktionen af mælk indtil det passer til det, der bliver købt. Eller vi kan via EU lave nogle tiltag, der kan styre det her i krisetider.

01:32 Luk video
01:00 Luk video

Ole Hollænder, Tinglev, om den aktuelle krise (Varighed: 1:32)

Kjartan Poulsen, Varde, om, hvordan EU kan gribe ind (Varighed: 1:01)

Mest sete på tvsyd.dk