TV der bevæger dig

Mand dømt for overgreb mod datter og seksårig niece

Seksårig pige blev truet med kniv af sin onkel, da han voldtog hende. Nu skal han seks år i fængsel.

Gennem fem år blev en lille pige i Sønderjylland udsat for sin onkels seksuelle overgreb. Overgrebene begyndte, da pigen blot var seks år gammel.

I dag er pigen 15 år, og tirsdag valgte Retten i Sønderborg at idømme manden en straf på seks års fængsel.

Manden blev desuden dømt for at have forgrebet sig på sin datter, fra hun var 15 år gammel, til hun fyldte 18. Datteren er i dag 25 år gammel.

Den 51-årige mand stammer fra Bosnien, og han har under sagen nægtet sig skyldig. Manden har valgt at anke dommen til Vestre Landsret med krav om formildelse.

Sagen rummer uhyggelige detaljer. Blandt andet er manden dømt for at have truet sin niece med en kniv under en voldtægt i et kolonihavehus i Aabenraa.

- I den forbindelse er der under sagen ført et vidne, som overværede episoden. Hun var selv kun seks år dengang, så det er ikke så mærkeligt, at hun ikke er gået til politiet, fortæller senioranklager Rikke Brændgaard-Nielsen til Ritzau.

Pigen var bange

Politiet har dog været inde i sagen på et tidligere tidspunkt. Det skete, da datteren betroede sig til en lærer om overgrebene.

- I den forbindelse lavede kommunen en underretning til politiet, men dengang ønskede pigen ikke at fortælle noget til politiet, fortæller Rikke Brændgaard-Nielsen.

Pigens tavshed skyldtes, at hun var bange for, at hendes far ville blive udvist af Danmark, hvilket da også blev en konsekvens af tirsdagens dom i Sønderborg.

Sagen kom frem i februar 2012, da niecen gik til politiet og anmeldte manden. I den videre efterforskning afhørte politiet datteren, som valgte at fortælle om farens overgreb.

Retten har i strafudmålingen lagt væk på antallet af overgreb og på deres grovhed. Blandt andet er begge piger udsat for fuldbyrdet voldtægt, altså samleje, som er opnået ved anvendelse af vold eller trusler om vold.

Derudover har manden adskillige gange forgrebet sig ved anden kønslig omgang end samleje - en formulering i straffeloven, som kan dække over blandt andet oral- og analsex.

Overgrebene er sket i mandens eget hjem, i et kolonihavehus, i en bil på en vaskeplads, i en skov, på en sti og i niecens hjem.