TV der bevæger dig

Masser af uheld på glatte veje

Spejlglatte veje i hele Syd- og Sønderjylland. Lastbil i grøften spærrer hovedvej efter uheld. Forvent længere transporttid, siger politiet.

En lastbil er kørt i grøften på rute 179 mellem Bolderslev og Hellevad. Vejen er spærret indtil senere på morgenen på grund af oprydningsarbejde. Foto: Localeyes.dk

Læs også Regionaltog aflyst mellem Fredericia og Aarhus

En lastbil var torsdag morgen kørt i grøften og væltet på rute 179 mellem Bolderslev og Hellevad. Det skyldtes det glatte føre i de tidlige morgentimer.

Uheldet skete kort før kl. 03.00 natten til torsdag, og hovedvejen var spærret under oprydningsarbejdet. Vejen var åben igen ved 09-tiden, men kun i den ene side. Det nordgående spor er spærret indtil middag.

Vejen flød med løse majs, som lasten bestod af.

- Der er spildt hydraulikolie - og hele lasten med løse majs. Så havde vejret været som i Australien, havde vi haft popcorn over en strækning på næsten 50 meter, fortæller Jesper Schultz fra MEKS afspærring til TV SYD.

KLIK og se mere tv på localeyes.dk

Både Sydøstjyllands og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod glatte veje over alt.

- Umiddelbart virker det, som om det er tøvejr. Men det er lusket, for temperaturen ligger omkring frysepunktet, så det kan godt være meget glat alligevel, siger vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Politiet opfordrer bilisterne til at tage hjemmefra i god tid torsdag morgen.

Også på motorvej E45 Sønderjyske Motorvej er der problemer med føret. Et uheld spærrer det venstre spor i nordgående retning mellem serviceanlæg Ustrup og afkørsel 68 Vojens. Vejhjælp er på stedet, oplyser Vejdirektoratet. 

Ved Simmersted kom en bilist ud af kurs på den glatte Sommerstedvej og endte på siden i grøften. Han var dog i stand til selv at kravle ud af bilen, da Brand og Redning Sønderjylland havde pillet forruden ud. Føreren gik også selv over i ambulancen.