Massiv kontrol ved bil-show gav 495 sager

Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi måtte have mere papir i printeren efter pinsen. 495 færdselssager blev skrevet – de fleste omkring Padborg Park.

Arrangementet Danmarks Hurtigste Bil blev også gennemført i Pinsen sidste år. Her blev resultatet 172 sager. Derfor besluttede politiet sig for at lægge et massiv kontroltryk i det sønderjyske i Pinsen.

- Jeg vil ikke bruge ordet overrasket, men mere ”Jeg undres”, siger politikommissær Søren Knudsen, souschef i færdselsafdelingen.

Videobiler fra andre dele af Jylland var sat ind sammen med foto-biler. Det voldsomme rapport-tal stammer ikke kun fra omegnen af Padborg. Men indsatsen fokuserede på Danmarks Hurtigste Bil.

- Vi reklamerede med, at vi ville være der. Men der er åbenbart nogen, som ikke lader sig påvirke af, at vi laver kontroller.

214 sager blev registreret af fotovognene. Men også på landevejen var der fart-sager. F.eks. en bilist som kørte 206 km/t på Sønderborg-motorvejen – med børn på bagsædet.

Det gav omgående frakendelse af kørekortet…

- Flertallet af danske bilister kører efter reglerne. Men der er åbenbart en hård kerne, som vi kun kan ramme med massiv kontrolindsats, siger Søren Knudsen til TV SYD.

En motorcyklist forsøgte at stikke af fra politiet ved Bevtoft. Jagten nåede visse steder op på 150 km/t, og motorcyklisten kørte tværs over diagonalvejen, inden jagten sluttede på en grusvej og en mark. Han havde i øvrigt ikke noget kørekort – og var påvirket af hash.

Det handlede de 495 sager om