Medarbejdere på Danfoss strejker igen

Omkring 150 medarbejdere hos Danfoss i Nordborg og Rødekro har fredag eftermiddag besluttet at nedlægge arbejde igen i frustration over ledelsens manglede vilje til forhandling.

Medarbejdere og ledelse mødtes endnu engang fredag i forsøget på at opnå enighed om en ny lønaftale, men det eneste parterne blev enige om var, at man ikke ville videreføre forhandlingerne lokalt.

Allerede i sidste uge strejkede omkring 1.000 medarbejdere, men mandag vendte medarbejderne tilbage, og der blev aftalt nye møder - bl.a. i dag fredag.

Undervejs har medarbejderne slækket på deres lønkrav, der oprindeligt var på 3,6 pct. for specialarbejdere og 3,9 pct. for faglærte, men TV SYD erfarer, at ledelsen har fastholdt den løsningstigning, der oprindelig blev tilbudt på 0,8 pct. i år, 0,7 pct. i 2015 og 0,6 pct. i 2016.

Og det skulle angiveligt være den manglende vilje til forhandling, der har skabt frustrationer blandt medarbejderne.

I Danfoss' pressetjeneste havde man kort efter mødets afslutning endnu ikke fuldt overblik over det samlede antal strejkende, så derfor kan antallet stige i løbet af dagen.

Ledelsen hos Danfoss ønsker ikke at udtale sig om konflikten til TV SYD med den begrundelse, at man vil føre forhandlingerne ved forhandlingsbordet.