Medarbejdere på salgslisten

Virksomheden Hella i Kruså har man sat nogle af sine medarbejdere "til salg". Den 1. april flytter virksomheden en del af sin virksomhed til Odense. Det efterlader 45 medarbejdere uden arbejde.

For at hjælpe 21 af dem med at finde et nyt job, valgte virksomheden i går at indrykke en noget usædvanlig annonce i JydskeVestkysten. Der er bl.a. et billede af Dorthe Reinhardt - 47 år. Hun er intern sælger og forhandlingsvant på tysk og engelsk - 28 års ansættelse - men åben for nye muligheder.
 
- Det er lidt mærkeligt at se sig selv i avisen, siger hun, men hvis det kan hjælpe til et job, så er det ok.

Erfaring er godt

I annoncen er der også et billede af Erik Pedersen, 58 år, lagerassistent, speditionsuddannet og ti års ansættelse med erfaring fra arbejde i udlandet. Han mener, at som situationen er på arbejdsmarkedet, er det nødvendigt at tage utraditionelle metoder i brug og for eksempel annoncere i avisen.

Erik Pedersen siger, han har kvaliteter og kvalifikationer, som gør ham egnet til at være på en virksomhed.
 
-Jeg er stabil, siger han. Jeg møder til tiden, er god til sprog og har erfaring fra tre års arbejde i udlandet. Jeg kan tage et job, som er en kombination af praktisk arbejde og kontor-arbejde.

Måske virker det

Hella's måde at forsøge at skaffe sine medarbejdere et nyt job på, bliver hilst velkommen  på Jobcentret i Aabenraa.

Det kan være svært lige nu at finde job, siger administrationschef Esben Krabbe Christiansen på Jobcentret. Man kan ikke udelukke, at Hella har valgt en metode, som fører til, at andre virksomheder finder en medarbejder blandt dem, der ikke kommer med, når deres firma flytter.