TV der bevæger dig

To mindretal beder om realitetssans på Christiansborg

Både det danske og det tyske mindretal appellerer til, at Christansborg snart genfinder realitetssansen og stopper grænsekontollen.

Chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis, appellerer realitetssansen hos politikerne på Christiansborg. Foto: Arkiv, TV SYD

Formanden for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, går alle partierne i Folketinget opmærksom på de dårlige sider ved fortsat grænsekontrol.

1 af 2

De nationale mindretal på hver sin side af den dansk-tyske grænse appellerer nu til Christiansborg-politikerne om at tænke sig grundigt om med hensyn til den grænsekontrol, som de bliver ved med at  forlænge, siden de indførte den midlertidigt den 4. januar.

Chefredaktør Jørgen Møllekær skriver på lederplads i Flensborg Avis, at realitetssansen snart bør genindfinde sig hos de ansvarlige i København og henviser til TV SYDs undersøgelse fra denne uge, som viser, at et flertal af syd- og sønderjyderne mener, at politiet ikke må svigte centrale politiopgaver som opklaring af indbruds- og voldssager til fordel for kontrollen på grænsen. 

Realitetssansen bør snart genindfinde sig hos de ansvarlige i København

Chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis

Lederen i Flensborg Avis appellerer til, at realitetssansen genfindes hos politikerne på Christiansborg.

Chefredaktøren henviser desuden til en undersøgelse fra Berlingske i denne uge som afdækker, at hvis Dansk Folkeparti får held med sit ønske om permanent grænsekontrol, vil Danmark ikke længere vil få adgang til en speciale database indenfor Schengen-samarbejdet. Det er ikke Europol, men en database, som politi, Told og Skat i Danmark dagligt bruger for at krydstjekke potentielt mistænkelige forhold.

En permanent kontrol vil altså føre til, at flere svindlere slipper afsted med deres ulovligheder, skriver chefredaktør Jørgen Møllekær og tilføjer, at generne nu overstiger den umiddelbare tryghedsfornemmelse, som der måske var behov for i begyndelsen af januar.

Og formanden for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, skriver i et brev til gruppeformændene for samtlige partier på Christiansborg, at politiets ressourcer til grænsekontrollen kan bruges langt mere effektivt mod menneskesmugling og terror. 

 Grænsen igen bliver en barriere, en forhindring for samfærdsel, økonomisk udvikling og grænseoverskridende samarbejde

Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretal i Danmark

Hinrich Jürgensen understreger bl.a., at den mest alvorlige konsekvens af grænsekontrollen er at grænsen igen bliver en barriere, en forhindring for samfærdsel, økonomisk udvikling og grænseoverskridende samarbejde. 

Formand for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, gør alle partier i Folketinget opmærksom de negative konsekvenser af fortsat grænsekontrol.

En permanent kontrol vil altså føre til, at flere svindlere slipper afsted med deres ulovligheder

Jørgen Møllekær, chefredaktør, Flensborg Avis

- Når Sønderjylland bliver forbundet med lukkethed og snæversyn, så bliver det meget sværere at tiltrække virksomheder, kvalificeret arbejdskraft og nye familier, skriver formanden for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen.