TV der bevæger dig

Mindretals-avis får skattekroner til at styrke avisen digitalt

Grænselandet kom med i regeringens nye finanslov. Blandt andet er der afsat otte millioner kroner til den tyske mindretals-avis Der Norchleswiger.

Der Nordschleswiger får otte millioner kroner frem til år 2021 til at udvikle avisens digitale udgivelser.. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Der Nordschleswiger får otte millioner kroner til at styrke avisens digitale udgave. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Der Nordslewiger skal ikke kun udkomme på papir. Nu har avisen fået otte millioner kroner til at styrke den digitale avis. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 3

Grænselandet kom med i regeringens nye finanslov. De kæmpestore Zeppeliner hangarer i Soldaterskoven ved Tønder får tre millioner kroner, så de kan blive sat i stand. 

Der er også afsat ti millioner kroner til at fejre hundredeåret for Sønderjyllands genforening om godt to år. Og så får den tyske mindretals-avis, Der Nordschleswiger, otte millioner kroner frem til år 2021. 

Hinrich Jürgensen er formand for det tyske mindretal i Danmark, som udgiver Der Nordschleswiger. Sammen har de i flere år arbejdet for at få flere midler til avisen. Foto: Hans Lausten, TV SYD

De mange penge skal bruges på at styrke avisen digitalt - et område, der i den grad har brug for pengene.

Vi har jo arbejdet i flere år på at få de penge her til avisen, så vi er meget glade.

Gwen Nissen, chefredaktør, Der Norchleswiger, Aabenraa

Færre læser deres nyheder i papiravisen. Langt flere får nyhederne via deres mobiltelefon, tablet eller computer.

Gwyn Nissen har store ambitioner for Der Nordschleswiger. Han vil gerne ansætte langt flere medarbejdere på avisens web-redaktion. 

Ambitioner, som der nu kommer penge til at føre ud i livet. 

Chefredaktør på Der Nordschleswiger Gwyn Nissen har arbejdet siden 202 på at få flere støttekroner til avisen. Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Vi har jo arbejdet i flere år på at få de penge her til avisen, så vi er meget glade, siger Gwyn Nissen.

Det første tilskud skal komme i 2018, men faktisk forpligtede Danmark sig allerede i år 2002 til sikre, at det tyske mindretal har egen radio- og tv-kanal. Det har man aldrig gjort, og nu er radio og tv blevet overhalet indenom af ønsket om at kunne mere på nettet:

- Vi vil levere et tidssvarende produkt. Det kræver nogle lidt andre kompetencer, end vi har i huset i dag, mener chefredaktøren.

Hinrich Jürgensen er en af de læsere, der hver dag nyder godt af avisens arbejde. Han er formand for det tyske mindretal i Danmark, som udgiver Der Nordschleswiger. Sammen har de i flere år arbejdet for at få flere midler til avisen.

- Det var en god nyhed. Vi bliver anerkendt, og mere og bedre digitalt indhold vil gavne læserne, mener han. 

Nu glæder chefredaktøren sig til, at avisen kan tilbyde læserne et bedre produkt på nettet:

- Vi skal krydre det med video, krydre det med grafikker... Nettet kan meget mere end en avis kan, så den udvikling skal vi være med på.