Mistanke om skyderi udløste alarmberedskab

Syd- og Sønderjyllands Politi sendte natten til fredag en større politistyrke til Padborg. En beboer i en ejendom på Dammen havde anmeldt, at der lød skud i området.

Politifolkene fandt ganske rigtigt noget, der kunne ligne skudhuller i døren til opgangen i ejendommen. Tilsyneladende var der også skudhuller i en indgangsdør til en ejendom på Pilevej og andre steder.

Eksperter blev sat ind for at lave en nærmere undersøgelse af gerningsstederne, men der blev ikke fundet projektiler i området. Det viste sig, at skudhullerne stammede fra hærværk. Et redskab var blevet slået mod dørene.

Politiet afspærrede området, mens undersøgelserne stod på, men det ville en 24-årig bilist ikke finde sig i. Han kørte ind i afspærringen, og en politimand måtte springe til side. Manden standsede lidt senere og forlod bilen i løb.

En hundepatrulje fik fat i ham, og det viste sig, at han var spirituspåvirket. Han har tidligere kørt spritkørsel, så han havde heller ikke et kørekort.

Bilen blev beslaglagt.

Bilisten er både sigtet for spirituskørsel og overtrædelse af straffeloven paragraf om angreb på tjenestemand. Paragraffen har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Den 24-årige sættes ikke i forbindelse med hærværket.