Mod al forventning: Storkeungen overlever skybruddet

Den første storkeunge i Smedager er død efter dårligt vejr. Men der skal mere til at slå dens søskende ud. Et mirakel, kalder ekspert det.

Det er nok ikke gået forbi næsen på mange, at vejret i Syd og Sønderjylland i dag mildest talt har været træls - for at sige det på godt jysk.

Et skybrud har oversvømmet store dele af området, men storkeparret Tommy og Annika i Smedager har formået at holde deres unge varm.

- Det ville godt nok være et mirakel, hvis ungen har overlevet det her vejr, fortalte storkeeksperten Mogens Lange fra storkene.dk, da TV SYD snakkede med ham.

Men få sekunder efter den triste profeti rejser Annika sig i reden.

- Det er jo helt vildt, siger Mogens Lange imens TV SYD stadig har ham i røret.

Det var nemlig første gang i flere timer, at Annika rejste sig. Hun har med god grund ligget helt stille for at holde den udklækkede unge varm - og det gjorde hun ikke forgæves.

Under hende er der nemlig stadig en sprællevende unge. Hovedet vipper frem og tilbage, og små sejrspip bekræfter, at der altså skal mere end et skybrud til at formindske storkefamilien.

Mirakelstorken er nummer to unge, der er udklækket i Smedager i år. Den første døde som følge af dårligt vejr.

Strabasserne er dog ikke helt overstået. Grå skyer truer stadig, men storkefamilien må siges at have udstået den værste del.