Motorvejsrøver kørte i sølvgrå Saab

Bilerne, som to røvere brugte, da de mandag morgen flygtede fra et mislykket røveri på en rasteplads på den sønderjyske motorvej, er politiets bedste spor. Det er nu fastslået med sikkerhed, at den ene flugtbil var en sølvgrå Saab.

Efter en række henvendelser fra offentligheden og andre resultater fra efterforskningen retter politiet nu søgelyset mod bestemte sølvgrå biler. 

Røveriforsøget gik tidlig mandag morgen ud over et yngre norsk par, der lå og sov i et telt på rastepladsen Årslev Vest ved Rødekro 25 kilometer fra den dansk-tyske grænse.

Jan Lambertsen, vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Aabenraa, oplyser til TV SYD, at politiet arbejder ud fra, at de to flugtbiler og røvere skal findes syd for grænsen.

Røveriet blev anmeldt klokken 05.19 - og da havde røverne fået stort nok forspring til at kunne passere grænsen uden hindringer, da de 25 kilometer kan køres på mindre end et kvarter.

quote

Vi har gode konkrete spor af både biler og personkreds, så vi ved i hvad retning, som vi skal lede.

Jan Lambertsen, vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Aabenraa.

- Vi har gode konkrete spor af både biler og personkreds, så vi ved i hvad retning, som vi skal lede. Det betyder dog ikke, at vi kan skride til anholdelser her og nu eller i de nærmeste dage. Vi er ved at samle brikkerne til et større puslespil - og det inddrager også politiet i Tyskland, siger vicepolitiinspektør Jan Lambertsen til TV SYD.

Politiet er nu sikker på, at den ene flugtbil er en sølvgra Saab. Det er en forholdsvis sjælden bil på de tyske veje. Hvis du har set en sølvgrå Saab forud for røveriet - eller efter - på motorvej E45 i selskab med en anden grå bil, er politiet stadig interesseret i høre om det på telefon 1-1-4.