TV der bevæger dig

Museumsgæster tager på tur i fortiden

Søndag oplever nysgerrige minder fra fortiden til fortidsmindedagen.

Den gamle sikringsstilling ved Rødekro var en af de mange fortidsminder som søndag blev vist frem for publikum. Foto: Heidi Rasmussen, TV SYD

Vikingevolde, sikringsstillinger og værftsbebyggelser bliver i dag vist frem for interesserede til årets fortidsmindedag.

Søndag kan man komme ud og opleve nogle af de over 33.000 fortidsminder, som ligger rundt om i landet. Mange af de historiske minder ligger i Syd- og Sønderjylland.

Museum Sønderjylland holder blandt andet åbent hus i den gamle stillingssikring som tyskerne byggede under første verdenskrig. Den gamle befæstning fra 1916 er stadig velbevaret på trods af at mange bunkere blev sprængt i luften af danskerne efter krigene.

- Her i Sønderjylland har vi 2.500 fortidsminder, og mange af dem er godt gemt væk. Men med dagen i dag vil vi gerne invitere folk ud og give dem en chance for at se alle de her spændende fortidsminder, siger Museumsinspektør på Museum Sønderjylland Tenna Kristensen.

Fortidsmindedagen er den første af sin slags, og 33 museer i hele landet er gået sammen med Slots- og kulturstyrelsen om at vise fortidsminderne frem for danskerne. 

00:45

Se museumsinspektør på Museum Sønderjylland Tenna Kristensen fortælle om fortidsmindedagen.

Luk video

 

Mere kultur