Mystisk sag: Ingen ni-årig savnet

Syd- og Sønderjyllands Politi har henlagt eftersøgningen af en ni-årig dreng. Ingen har nemlig meldt nogen savnet i den mystiske sag fra Aabenraa.

Det lyder indviklet, og det er det også, fortæller politiets vagtchef Jan Stokholm Andersen til Ritzau.

- Det begynder ved 17-tiden hos en familie ved Jels, hvor denne her dreng kommer cyklende ind i indkørslen. Han fortæller, at hans mor har sat ham af bilen, fordi han har skændtes med sin bror, og at han selv må finde hjem, fortæller Jan Stokholm.

Kørt hjem?

Drengen bad familien om at køre ham hjem til Aabenraa, hvor han angiveligt bor. Der er cirka 45 kilometer, og familien tøver ikke med at hjælpe den fortabte dreng.

- De sætter ham af på den adresse, han har oplyst, men da de spørger folk i området, så er der ingen, der kender drengen, og da de kommer hjem, bestemmer de sig for at kontakte politiet, siger Jan Stokholm.

Ingen savner drengen

Vagtchefen undrer sig over sagen. Blandt andet over, at drengen ikke er meldt savnet. Men selv om ingen tilsyneladende savner drengen, så har politiet nu indledt en efterforskning.

- Vi har haft kontakt til en lang række familier, der har en ni-årig dreng, men der er ingen, som savner nogen, siger Jan Stokholm.

Pludselig to savnede....

Familien i Jels har over for politiet beskrevet drengen som cirka 135 centimeter høj, tæt eller kraftigt bygget og iført en blå sweater med farvet tekst samt cowboybusker. Han kører på en sort og sølvfarvet Mountainbike og er iført blå cykelhjelm.
Drengen er sidst set ved adressen Præsteskoven 32 i Aabenraa. Det var her, han påstod, at han boede, men ifølge politiet er hverken drengen eller nogen, som kunne være hans familie, tilmeldt på den adresse.

- Og som om det ikke var mystisk nok, så skulle hans bror også være blevet sat af bilen af moren, og så har vi lige pludselig to forsvundne, siger Jan Stokholm.

Sagen henlagt

Kl. 1.30 indstillede politiet efterforskningen i sagen.

Ingen er meldt savnet i sagen, og politiet regner med, at drengen er genforenet med sine forældre. Hvis der dukker nyt op, vil politiet genoptage sagen.