Mystiske pingviner dukker op flere steder

En anonym kunstner har placeret nogle farvelagte pingviner i Aabenraa. Næstformanden i kommunens Kultur- og Fritidsudvalg kan godt lide pingvinerne. Især fordi det er gratis kunst.

En tre meter lang fiskefilet, der skal placeres på en mur på Nørreport i midtbyen, har gennem de seneste dage skabt masser af debat om kunst i Aabenraa. 

Nu er der dukket ny debatskabende kunst op i byens offentlige rum, efter at en anonym kunstner har placeret nogle pingviner på netop Nørreport.

En af de borgere, der har fået øje på pingvinerne, er Hans-Christian Gjerlevsen (Nye borgerlige).

Han er netop blevet valgt som ny næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune, og han kan godt lide de farvelagte pingviner.

- Hvis jeg skal vælge mellem en tre meter lang fiskefilet og pingvinerne, så foretrækker jeg pingvinerne. Ikke mindst fordi det er gratis kunst.

- Men jeg kan også godt lide fiskefileten, den skal bare hænge det rigtige sted, fortæller Hans-Christian Gjerlevsen.

Men hvorfor ?

Hvorfor pingvinerne er dukket op i Aabenraa, er der umiddelbart ikke nogen forklaring på.

Ugeavisen Elbo Bladet i Fredericia har dog været i kontakt med den anonyme kunstner. Til bladet fortæller han/hun, at pingvinerne er sat op for at vække undren og smil.

Gennem de seneste dage er lignende pingviner også blevet placeret ved Maria Torv i Vejle, på Fredericia Vold samt ved Koldinghus.

Men efter få dage forsvinder de igen. Lige så pludseligt som de er dukket op.