TV der bevæger dig

Nabohjælp mellem firmaer

Nabohjælp har forhindret mange indbrud i private hjælp. Nu udvides ordningen til erhvervs-nabohjælp. Det førstedet første skilt er sat op i Padborg.

02:29

Så sidder det første skilt iDanmark på sin plads - til skræk og advarsel for tyveknægte.

Det ligner det velkendte skilt om nabo-hjælp. Her er det bare firmaer.

Lige før afsløringen.

POlitikommissær Chr. Østergaard ved skiltet

En lille skare satte det første skilt om nabohjælp mellem firmaer op i Padborg.

1 af 6

Det første det første skilt med Erhvervs-nabohjælp er sat op ved virksomheden H.P. Therkelsen i Padborg. Det er det første sted i Danmark.

Det Kriminalpræventive Råd står bag initiativet.

Stjålne lastbiler

Branche-organisationen ITD, Erhvervene Hus i Aabenraa og Syd- og Sønderjyllands Politi har holdt fire møder i Padborg for virksomheder, som har vist interesse for at hjælpe hinanden. Padborg har allerede et udviklet netværk, hvor vognmandsfirmaer hjælper hinanden med at opspore stjålne lastbiler i hele Europa.

Christian Østergaard, politikommisær ved Syd- og Sønderjyllands Politi siger om initiativet:

- Som jeg har sagt før, så er det vigtigt, at virksomhederne i Padborg og i resten af Danmark står skulder ved skulder når det gælder bekæmpelsen af kriminalitet og tyverier på deres ejendomme. Erhvervsnabohjælp-skiltet skal være en visuel påmindelse om, at her vil tyvene få det ekstra svært.

Initiativet fra Padborg vil inspirere andre steder, mener John Radmer, vicepolitikommissær fra det nationale forebyggelsescenter:

- Jeg ser initiativet som noget utroligt positivt. Ved at sætte skilte op styrker virksomhederne deres sikringspolitik og skaber en synergi med de andre virksomheder i området. Erhvervsnabohjælp skiltet vil skabe et stærkt signal om, at hvis man har ondt i sinde og bevæger sig ind i området, så bliver man opdaget, for her passer virksomhederne på hinanden.

Fakta om erhvervsnabohjælp:

Erhvervsnabohjælp er, når to eller flere virksomheder aftaler at holde øje med hinandens virksomheder uden for almindelig kontortid.

Det er med til at forebygge indbrud og kriminalitet. For hvis der holdes øje med området, er der større chance for, at eventuelle tyve bliver opdaget, og det kan virke