TV der bevæger dig

Nordmand fuppet for 5.500 kr i nødsporet

En venlig nordmand blev mandag eftermiddag fuppet for 5500 kr. i nødsporet på motorvejen ved Rødekro. Fik uægte smykker som sikkerhed.

En nordmand blev vinket til en bil i nødsporet her på Den sønderjyske Motorvej ved Rødekro. Foto: Google Streetview

En hjælpsom nordmand blev kl. 13.20 vinket ind i nødsporet, hvor en udlandsk bil tilsyneladende var kørt i stykker. Manden lod sig besnakke til at låne den nødstedte bilist 5500 kr.

Manden havde signaleret, at han manglede hjælp, og da nordmanden holdt ind, fortalte manden, at han manglede penge og gerne ville låne nogle. Til gengæld kunne nordmanden få en Iphone og nogle guldsmykker i pant som sikkerhed for, at han ville betale gælden.

Nordmanden gav den ”nødstedte” cirka 5500 kr.

Iphonen har vist sig at være en attrap, og smykkerne er af værdiløst metal.

- Det er utroligt, at folk bliver ved med at lade sig fuppe, siger vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TVSYD. Vi advarede så sent som i sidste uge mod svindlerne, men det var selvfølgelig ikke en lokal mand.

Fremgangsmåde er velkendt. Enten henvender de sig til andre på en rasteplads og tilbyder billige smykker. Men senere er de begyndt at holde i nødsporet for at lægge maksimalt pres på de venlige mennesker, som de vinker ind…

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere haft eksempler på, at folk har udlånt penge på den måde – også forholdsvist store beløb.

Hold ikke ind til ”nødstedte” og henvis dem i øvrigt til at ringe 114 fra enten egen telefon eller en motorvejstelefon, hvis de mangler hjælp. Og lad også være med at købe noget som helst af folk, der tilbyder ure, falske smykker, kopi-designervarer etc. på motorveje, landeveje og rastepladser. Det er højst sandsynligt fup og svindel, noterer Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi..