TV der bevæger dig

Nu skal alle fjerkræ-transporter tjekkes før de kommer ind i Danmark

Fremover skal alle køretøjer, der kommer ind over den dansk-tyske grænse for at hente fjerkræ og rugeæg, kontrolleres, så der ikke kommer fugleinfluenza med ind i Danmark.

I denne situation med fugleinfluenza kontrolleres alle køretøjer, der skal hente levende fjerkræ og rugeæg i Danmark af Fødevarestyrelsens folk.

Lastbilerne og andre køretøjer, der skal hente fjerkræ og rugeæg i danske fjerkræbesætninger, bliver tjekket for at sikre, at alt er helt rent og desinficeret for at undgå, at der kommer efterladenskaber fra fjerkræ ind i landet.

Fjerkræ-transporterne skal melde deres ankomst på forhånd - og de første lastbiler ventes til grænsen natten til torsdag , oplyser fungerende veterinærchef Signe Hvidt-Nielsen, Fødevarestyrelsen i Vejen til TV SYD.

Ejere af danske fjærkræbesætninger skal underrette myndighederne om, hvornår udenlandske transporter henter dyr og æg hos dem.

- Normalt bliver transporterne alene kontrolleret ved stikprøver - men i denne situation med fugleinfluenza kontrollerer vi alle køretøjer, der skal hente levende fjerkræ og rugeæg i Danmark, siger fungerende veterinærchef Signe Hvidt-Nielsen, Fødevarestyrelsen i Vejen.  

Læs også Fugleinfluenza aflyser stor fjerkræudstilling

 Hvis en lastbil ikke er gjort ordentlig rent, så bliver det gjort med det samme ved grænsen, hvor Fødevarestyrelsen har personale klar.

Indtil videre er der fundet fugleinfluenza i vilde fugle fire steder i Danmark.