TV der bevæger dig

Nummerplader afslører lastbiltyv

En vågen bilist kunne tidlig lørdag morgen alarmere politiet. Han havde lagt mærke til, at en lastbil, som burde have haft danske nummerplader på, kørte rundt med litauiske nummerplader i stedet.

Foto: Kristian Kirk Mailand

Det var noget af et lykketræf, da en lastbil klokken seks lørdag morgen blev stoppet tæt ved grænsen.

Kort forinden havde en bilist alarmeret politiet. Han havde undret sig, da han havde set en lastbil køre rundt i Frøslev med litauiske nummerplader. Han kunne se, at det var en lastbil, der tilhører en af hans venner. Så han ringede til sin ven og spurgte, om han var begyndt at køre med litauiske plader.

- Det var vennen ikke, så derfor blev vi alarmeret. Kort efter kunne vi anholde føreren af lastbilen, som rigtigt nok havde stjålet den, forklarer vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Torben Møller, til TV SYD.

Ifølge politiet er der tale om professionelle tyve, som har planlagt og gjort et stykke forarbejde for at udføre dette stunt.

- Det er meget heldigt, at der kommer en, der kender ejeren af vogntoget, som samtidig er vaks nok til at opdage de litauiske nummerplader og reagere på det. Hvis ikke han havde været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, så havde lastbilen højest sandsynligt været langt nede i Tyskland nu, siger Torben Møller.

Lørdag formiddag blev den anholdte mand varetægtsfængslet i 14 dage.