TV der bevæger dig

Ny app skal hjælpe chauffører lovligt gennem Danmark

Transportorganisationen ITD har udviklet en ny gratis app, der gør det nemt at finde rundt i reglerne for godstransport på de danske veje. Appen skal især hjælpe udenlandske chauffører.

Transportorganisationen ITD har udviklet en ny gratis app, der gør det nemt at finde rundt i reglerne for godstransport på de danske veje. Appen skal især hjælpe udenlandske chauffører. Foto: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

Reglerne for godstransport kan være en jungle at finde rundt i for de fleste, men kan især være ukendte for udenlandske vognmænd og chauffører. Derfor har Transportorganisationen ITD med hjemsted i Padborg udviklet en ny app, der giver både chauffører og vognmænd et større overblik over de relevante regler og restriktioner.

- Vores app gør det nemmere for chauffører at søge oplysninger og få hurtigt overblik over reglerne. Da appen kan håndtere flere sprog, så sikrer vi, at udenlandske chauffører nemt og enkelt får de informationer om danske regler, som de har behov for. Dermed har vi fjernet en vigtig sprogbarriere,  siger René Schach, specialkonsulent i ITD, til TV SYD.

Appen er et praktisk opslagsværk over relevante regler for godstransport i Danmark. Er chaufføren ikke helt sikker på toldreglerne, så åbner han bare appen og får de svar, han skal bruge med det samme. Med appen har chaufføren altid adgang til opdateret information om færdselsbestemmelser, toldregler, links til andre nyttige servicer samt hjælp til hurtigt at finde nærmeste hospital eller læge.

Da appen kan håndtere flere sprog, så sikrer vi, at udenlandske chauffører nemt og enkelt får de informationer om danske regler, som de har behov for.

René Schach, specialkonsulent i ITD, Padborg.

ITD har også undersøgt de hyppigst forekommende lovovertrædelser blandt lastbilchauffører, der færdes i Danmark. Listen over overtrædelser findes i ITD-appen, så chaufføren kan være ekstra opmærksom og undgå de typiske lovovertrædelser og de medfølgende bøder.

Appen er gratis og kan lige nu hentes via Google Play og er indtil videre udgivet på dansk, tysk og engelsk. På nuværende tidspunkt er ITD-app kun tilgængelig på telefoner med Android-styresystem, som er det foretrukne blandt mange udenlandske chauffører.

Mest sete på tvsyd.dk