Ny succes for dansk-tysk politisamarbejde

Otte udlændinge fremstilles i løbet af ugen i grundlovsforhør i Sønderborg. De sigtes for forskellige indbrud rundt i Danmark, hvor der er stjålet værdier for 1,3 mio. kr.

Tysk politi har anholdt adskillige hold udlændinge. F.eks. to polske mænd, i forrige uge blev stoppet i en polsk trækker, som havde en ny dansk køletrailer med sig. Den viste sig at være stjålet på Dofovej i Vejle og indeholdt chokolade for 500.000 kr. Selve traileren har en værdi på ca. 700.000 kr.

Tæt samarbejde

Syd- og Sønderjyllands Politi har et tæt samarbejde med tysk politi omkring efterforskning af omrejsende kriminelle. Samarbejdet er forankret i Udlændingekontrolafdelingen, kaldet UKA i Padborg.

Samarbejdet har flere gange tidligere vist sig særdeles succesrigt.

F.eks. når østeuropæere slår sig ned i danske sommerhuse, der bruges som base ved tyvetogter.

Otte mænd fremstilles

I løbet af ugen fremstilles otte udlændinge, som udleveres fra Tyskland, hvor de er anholdt.

Mandag er tre serbere blevet fremstillet i grundlovsforhør. De blev anholdt af tysk politi i Rostock havn. Det tyske politi fandt adskillige cykler, som har vist sig at være stjålet i Danmark, i deres Ford Transit.

Tirsdag fremstilles to polske mænd, som sigtes for at have stjålet masser af værktøj og en havetraktor, som har vist sig at komme fra Løgumkloster.

Det stjålne har en samlet værdi på 70.000 kr. De to mænd er allerede fængslet in absentia, men fremstilles for en dommer, når de kommer til Danmark tirsdag.

Onsdag er det en litauisk mand, der bliver returneret af tysk politi. Han blev den 19. september stoppet og anholdt af tysk politi. Det viste sig, at han havde cykler med, der var meldt stjålet i Ålborg-området samt i Århus og København. Manden havde i forvejen indrejseforbud i Danmark.

Fredag kommer så de to polakker, som sigtes for tyveriet af køletraileren med chokolade i Vejle den 12. oktober.