Ny unge i reden: Den kommer til at kæmpe for livet

Så er der klækket endnu et æg i reden i Smedager. Det er sket i løbet af natten til fredag, men ungen spås desværre ikke mange chancer for overlevelse.

Klokken 01.30 natten til fredag kom der endnu en storkeunge i reden i Smedager.

Ungen er den anden unge, der får brudt æggeskallen i reden i år, - den første kom den 6. juni, men døde af kulde under et døgn efter, den kom til verden.

quote

Desværre er der varslet så meget regn, at det bliver rigtig svært for ungen at overleve, fordi både Annika og Tommy er våde, og de kan ikke holde den tør og varm.

Mogens Lange, storkene.dk

Den nye unge spås desværre heller ikke store chancer for at overleve, da der er et voldsomt regnvejr på vej, og den derfor med stor sandsynlighed vil dø af kulde, siger Mogens lange fra Storkene.dk til TV SYD.

- Desværre er der varslet så meget regn, at det bliver rigtig svært for ungen at overleve, fordi både Annika og Tommy er våde, og de kan ikke holde den tør og varm under de her forhold.

Ungen er den anden unge i reden i år. Den første kom den 6. juni, men også den bukkede under for det ustadige og kolde danske sommervejr, og døde under et døgn efter, den kom det verden.

Gode nyheder - trods alt

Der er ifølge Mogens Lange dog en god nyhed midt i storke-tragedien:

- Det er super heldigt, at Tommy ankom så sent hjem fra Afrika i år som han gjorde. Det betyder nemlig, der er store chancer for de resterende tre æg klækkes, når det er tørvejr igen, og derfor vil de unger have langt større chance for overlevelse. Hvis reden havde været fuld af unger nu, så vil de alle med meget stor sandsynlighed dø i den her omgang regn.