Offer for dårlig sommer: Majs-labyrint aflyst

Den kolde og våde sommer har krævet sit første offer: Majs-labyrinten, som for 10. år skulle været lavet, er aflyst.

- Planterne var 178 centimeter høje på denne dag sidste år. I år er det kun omkring en meter, fortæller formand for LHN, Jørgen Popp Petersen, til TV SYD.

- Vi havde håbet, at vi kunne udsætte åbningen 14 dage, men det er ikke nok. Det er rigtig træls.

LHN har lavet majs-labyrinten i ni år. Og hvor juli sidste år fik majs-planterne til at eksplodere, har de i år manglet varme.

- Sidste år var majs-høsten så stor, at der faktisk var landmænd, der brændte inde med majs. I år går det lige omvendt: Majshøsten bliver meget lille, siger Jørgen Popp Petersen.

Majs-labyrinten plejer at blive lavet i Uge mellem Tinglev og Aabenraa. Der plejer at være 3000 besøgende i løbet af de seks weekender, hvor der plejer at være åbent.

LHNs majslabyrintudvalg, som består af Christa Schrøder, Dirk Andresen, Jørgen Popp Petersen og Tage Hansen, har mandag morgen holdt et ekstraordinært udvalgsmøde ude midt i majsmarken.

Bl.a. blev det overvejet at flytte labyrinten.

- Men på grund af de meget komplicerede regler for hektarstøtte, kan vi ikke bare flytte majslabyrinten ind i en anden majsmark. Så ryger støtten, noterer landboforeningen. og der kan dermed komme krydsoverensstemmelse ind over og så bliver det rigtig dyrt.

Nu bliver 10 års jubilæet altså udskudt et år. Og så bliver det under alle omstændigheder på en ny adresse. Der skal nemlig graves grus i det område, hvor labyrinten plejer at være.