Ole dyster i fjernstyret luftakrobatik

Denne uge er piloter fra de nordiske lande samlet i Aabenraa for at konkurrere i kunstflyvning med modelfly.

Piloter fra Danmark, Finland, Norge og Sverige mødes i denne uge for at dyste i at lave tricks med modelfly i luftrummet over Aabenraa. Ole Kristensen er en af de modelflysentusiaster, der kæmper om at blive nordisk mester. Han startede med at flyve som 12-årig.

- Min far har fløjet modelfly i 64 år, så jeg er blevet slæbt med. Det er gennem ham, jeg har fået interessen, siger Ole Kristensen, medlem af RC Parkens modelflyveklub, til TV SYD.

quote

Min far har fløjet modelfly i 64 år, så jeg er blevet slæbt med. Det er gennem ham, jeg har fået interessen.

Ole Kristensen, medlem af RC Parkens modelflyveklub.

Indtil videre har Ole Kristensen fløjet med modelfly i 38 år. Han er medlem af RC Parkens modelflyverklub, der har 45 medlemmer. Hver tirsdag aften året rundt mødes de for at flyve. Men for et konkurrencemenneske som Ole Kristensen er det ikke nok at træne én gang om ugen.

- Så er der mig, der er konkurrencemenneske. Jeg tager også ned i klubben de andre dage, for jeg er nødt til at kunne flyve noget mere, for at jeg kan klare mig, siger Ole Kristensen.

Lavt skydække holdt flyene på jorden 

I denne uge har Ole Kristensen fundet konkurrencemennesket frem. 15 modelflyvere fra hele norden er samlet i Aabenraa til de nordiske mesterskaber i kunstflyvning med modelfly. Torsdag måtte de holde pause i konkurrencen.

Skydækket var for lavt til, de kunne flyve. I det lave skydække ville piloterne ikke kunne udføre manøvrene, som de skal, da de så ville flyve ind i skyerne. Når man flyver med konkurrencefly, der har en startpris på 20.000 kroner, så har piloterne ikke lyst til at flyve i blinde.

- Det er ikke en rar fornemmelse, når man ikke kan se sit fly, siger Ole Kristensen.

Konkurrencen om at blive nordisk mester i kunstflyvning med modelfly fortsætter til på lørdag, hvor der er finaler.