P-hus lukker atter om natten efter uro

Aabenraa Kommune har fra denne weekend atter lukket det nederste og mellemste dæk af parkeringshuset Skrænten i aften- og nattetimerne for at sikre ro.

Parkeringshuset Skrænten på Madevej i Aabenraa er nu kun åben om natten på tredje dæk, mens det nederste og mellemste dæk i parkeringshuset Skrænten er lukket alle dage mellem klokken 20 og 06.

Det sker på grund af vedvarende bilstøj og høj musik, som generer beboerne i området.

- Vi har tidligere indført en midlertidig lukning af de to dæk i parkeringshuset, men den bliver nu gjort permanent. Beboerne i området er fortsat plaget af bilstøj og musik. Derfor lukker vi nu det nederste og mellemste dæk i aften- og nattetimerne, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen, (DF).

Aabenraa Kommune har over en årrække forsøgt med flere tiltag for at få dæmpet støjen i området, men uden at det har haft den ønskede effekt. 

Bilglade samles nu andre steder

Søndag morgen oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at der denne weekend ikke har været klager om uro og støj ved p-huset - derimod var bilglade unge samlet andre steder.

- Fredag aften var der optræk til gaderæs i det nordlige Aabenraa og ved Padborg, hvor op mod 200 biler var samlet - og lørdag aften igen fik vi en anmeldelse om lille gruppe unge, der sparkede dæk, uden at det blev til mere, oplyser vagtchef John Christiansen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Øverste dæk fortsat døgnåbent

Det øverste dæk vil stadig være åbent hele døgnet. Det er altid muligt at komme ud af de to nederste dæk, da bommen åbner automatisk ved langsom fremkørsel.

- Vi sørger for at opsætte skiltning i parkeringshuset, så brugerne ved, hvad vi laver om. Der er nogle lejede parkeringspladser i kælderen, og de lejere får udleveret en brik, så de fortsat kan benytte deres lejede parkeringsplads alle døgnets timer, siger Søren Nagstrup Nielsen, driftsleder i Aabenraa Kommunes driftsenhed, i en pressemeddelelse.

Her ses unge samlet i P-huset ved en tidligere lejlighed.
Her ses unge samlet i P-huset ved en tidligere lejlighed.
Foto: Local Eyes Agency